Egy másik világ - Gondolatok Mindenről

Elképzeléseim a világról, a művészetről, az életről és minden másról, ami éppen jön. Ez a blog leginkább azért íródik, mert fejlődni szeretnék és ha leírom a gondolataimat és esetleg jönnek vélemények, amelyekből kialakulnak beszélgetések, akkor reményeim szerint sokat lehet majd profitálni belőle(emberileg).

Facebook

Friss topikok

Indafotó képek

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Utolsó kommentek

Értéktelen művészet - az alkotók nem végeznek munkát?

Damon McU 2009.01.25. 14:40

Ma azért írok, mert egyre gyakrabban hallom, látom, hogy napjainkban nagyon sokan gondolják úgy, hogy aki fest, énekel, rajzol, videót vagy filmet készít, zenél, farag...stb. annak nem kell fizetni, mivel "úgyis van másik állása". Elhiszem, hogy sokaknak nehezére esik hozzányúlni a pénzükhöz és cserébe azért, hogy jól érzik magukat a frissen szerzet alkotással, adni valamit az alkotónak. Itt mondanám el, - ha valaki nem tuná - hogy az alkotások azon kívül, hogy lélekből jönnek, még eszközöket is igényelnek, sőt még időt is, így pénzbe kerülnek. Könnyű ingyen letölteni és ingyen elvinni, tudom, de ember, te örülnél neki, ha ingyen dolgoznál? Egy hasonlattal élnék, elmész üdülni és bérelsz egy szállást, akkor ott az történik, hogy valaki/valakik kemény munka árán felépítették azt az épületet, melyet a tulajdonos megoszt pl. veled is pénzért cserébe. A művészettel is ez a helyzet, valaki/valakik sokat dolgoztak vele, így te most "bérelheted" az alkotást, persze, ha cserébe adsz érte valamit. Miért kell adni érte bármit is? Azért, mert semmi sem azért létezik, hogy kiszolgáljon minket, mindenért tennünk kell, minden szinten így működik ez. Az alkotások a lélek üzenetei, szívből jönnek és olyan érzetet adnak, amitől jól érezzük magunkat, vagy érezzük magunkat. FONTOS: Ne értsen félre senki, nem a pénzről van szó, de (javítson ki valaki, ha tévednék) úgy tudom 2009-et írunk és világunk meghatározó része a pénz és a gazdaság, aminek részesei a művészek, a papok, a tanítók...stb. nekik is kell valamiből élni, mert a kenyeret nekik is pénzért adják.

Kiskoromban azt láttam, hogy sokaknál különböző állványokon és polcokon, mintegy díszként/büszkeségként álltak a kazetták és cd-k, ami azt jelentette, hogy az emberek azt vásárolták meg, ami tényleg tetszett nekik és fölöslegesen nem vettek semmit. Nos, miért is kell mostanság annyi zenét, filmet, videót ingyen letölteni/megszerezni? Talán unatkozunk? Ha igen, mejünk többet emberek közé, olvassunk, sportoljunk! Szeretjük, ha megbecsülik a munkánkat, tegyünk hát mi is így, becsüljük meg más munkáját és kedvenc zenekarunkat ne arra késztessük, hogy ingyen kelljen doloznia. Valamit valamiért.

Ja, nem mellesleg, ha tudnánk, ma abból csinálnak sokat, amit sokan néznek, hallgatnak, de ha ingyen van, ki nem hallgatja végig. No, ezért, ha fizetni kell valamiért kétszer is meggondolja az ember, hogy kell-e vagy sem.

Figyeljünk oda az újakra is, ne csak az 50, 70 éves verseket és régi alkotásokat nézzük, lássuk meg az újakat is. Képezzünk olyan keresletet, melynek igénye is van és nem fél áldozni arra, amit szeret. Ha valakit e dolgok és gondolatok zavarnak és nem ért egyet, az csak akkor írjon, ha a világ már ott tart, hogy nincs szükség pénzre és harcra (azaz nem lesznek véres háborúk). Remélem hamar írni fog valaki. :) 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://damonmcu.blog.hu/api/trackback/id/tr48901296

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása