Egy másik világ - Gondolatok Mindenről

Elképzeléseim a világról, a művészetről, az életről és minden másról, ami éppen jön. Ez a blog leginkább azért íródik, mert fejlődni szeretnék és ha leírom a gondolataimat és esetleg jönnek vélemények, amelyekből kialakulnak beszélgetések, akkor reményeim szerint sokat lehet majd profitálni belőle(emberileg).

Facebook

Friss topikok

Indafotó képek

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Utolsó kommentek

Az elektronikus zene, A Rave és a Hardstyle

Damon McU 2008.08.23. 20:43

Most egy kis kalandra hívok mindenkit az elektronikus zene világába, majd egy kis kitérőre a Hard és Rave világba.

Nos, akkor az elektronikus zene történetéről itt van 2 darab link, melyeket érdemes áttanulmányozni:

http://techno.org/electronic-music-guide/  <-- Itt konkrét meghatározások vannak és zenei példákkal fűszerezve lehet megismerni az elektronikus zene stílusainak létrejöttét.

http://hu.wikipedia.org/wiki/Elektronikus_zene <-- Wikipédia információi


Most azonban essék némi szó a Rave-ről és annak történetéről.
A ’80-as évek végén kezdett kibontakozni valami új valami forradalmi, és ez a valami Angliában kezdődött igen érdekes helyszíneken. A bulikat elhagyatott gyártelepeken szervezték, természetesen illegálisan, és e bulikra a „rave” jelzőt használták, később ebből alakult ki a „rave music” szó is, így mára a „rave” a stílust jelöli (inkább). Majd a ’90-es években a kezdeti acid house hangzás nagy fejlődésnek indult és kialakult belőle a Rave, melynek terjedése eleinte csak Nyugat-Európát, később azonban egész Európát érintette. 1991-et írunk, mikor a DT64 rádió megmentésére megszervezik az első Mayday nevű jótékonysági partyt, amit azóta minden évben megrendeznek. Majd 1994-ben bekövetkezik a nagy robbanás és megjelennek a nagy nevek, úgy, mint: Dune, Scooter, Blümchen, Charly Lownoise, RMB, Marusha, The Prodigy. A stílus szárnyal újabb és újabb bulik mindenhol (pl.: Love parade), megérkezik Magyarországra is, és akiket érdemes megemlíteni, a Kozmix és a kezdeti Emergency House. A ’90-es évek közepén megkezdődik a stílus továbbfejlődése, ami viszont új stílusok születésével jár, nevezetesen létrejön a hardtechno, az oldskool, melyekből újabb stílusok fejlődnek ki, mint például a happy gabber, vagy a nu-style gabber. A következő lépcsőfok pedig a Hardstyle, ami mellékesen jelenleg Európa legnépszerűbb stílusa, vagyis itt a második rave korszak.

Itt egy oldal, amit érdemes nézegetni--> www.q-dance.nl 

Egy olyan kérésem van, hogy, aki szeretne Hardstyle, Jumpstyle partyt, az  kommentként jelezze. (Mivel itt és most döntés született, hogy hamarosan nálunk is elindul valami, vagyis most még lehet csatlakozni)  :-)

És akkor most pár videó, időrendi sorrendben, a kezdetektől napjainkig:
 

Rave & Happy Hardcore korszak:

Dune - Can't stop raving

 

Scooter - Move your ass

 

Blümchen - Nur Geträumt

 

Marusha - Raveland 1994

 

RMB - Redemption

 

Hardstyle & Jumpstyle korszak: Headhunterz - Hate it or Love it

 

Zany - Volt

 

Technoboy - Vita

 

DJ Tony Ft. The Sybian - The Sybian (jumpstyle)

 

In Qontrol 2007 - Afterfilm Hardcore

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://damonmcu.blog.hu/api/trackback/id/tr52629608

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása