Egy másik világ - Gondolatok Mindenről

Elképzeléseim a világról, a művészetről, az életről és minden másról, ami éppen jön. Ez a blog leginkább azért íródik, mert fejlődni szeretnék és ha leírom a gondolataimat és esetleg jönnek vélemények, amelyekből kialakulnak beszélgetések, akkor reményeim szerint sokat lehet majd profitálni belőle(emberileg).

Facebook

Friss topikok

Indafotó képek

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Utolsó kommentek

A zene meghal, ha nem teszünk érte!

Damon McU 2009.11.21. 21:12

Mai kis irományom nagyon szomorú dologról fog szólni, vagyis a zene haldoklásáról. Azért írom, hogy haldoklik e szép művészet, mert ma már 90% nem tiszteli az alkotásokat és az alkotókat sem. Ha a "rajongók" egy koncertre, discoba vagy partyba elmennek, valami különös oknál fogva nem bírják ki, ha nincs bennük jókora mennyiségű alkohol vagy drog. E dolgot viszont nem értem, sokan mondják, hogy szeretik a zenét, de 1. nem is fizetnek érte (gondolván alanyi jogon jár), 2. olyan helyre járnak "szórakozni", ahol bódító szerek segítségével képesek csak "bulizni".

Hiányzik a változatosság a zenei életből!!!!!! Továbbá hiányzik a minőségi zene és a minőségi hangzás!!!! De ébresztőő ez mind azért hiányzik, mert a közönség igénye eltünt, ma már senki sem azt figyeli, hogy a zenekar/dj mit játszik és hogyan, vagyis az elején még talán, de egy 22:00-kor kezdődő rendezvényen éjfél és egy óra közt már csak az alkohol irányít és a zene már mindegy.

Az országban igen sok rádió van már, de mindegyiken ugyanazok a stílusok szólnak. Miért lenne az baj, ha szélesebb közönséghez szólnának és nem csak a robotokhoz, akiknek a melóban mindegy, hogy mi szól csak szóljon valami? Nem értem kinek ártana, ha egy rádió játszana Jean Michel Jarre-t, Korn-t, Nightwish-t, Scooter-t,  Chris Liebing-et...stb.? Miért ne lehetne több stílus egy tv-ben és rádióban? 

Teljesen eltünt a régi bulihangulat, amikor még annak örültünk, hogy végre hétvége, amikor is találkozunk a jóhaverokkal/barátokkal és dumálunk, jót bulizunk. Nem arról van szó, hogy minden alkoholmentesen, de azért ne legyen már az, hogy olyan szar volt a hét, hogy kell egy "reset"! Legyen végre újra a zene a lényeg a zenei rádiókban, a zenei tv-kben és a bulikban! 

Amit most leírtam sajnos igaz, de megváltoztatható csak igényt kell formálni. 

Azokat a zenészeket, akik feladják a minőséget a pénzért, akik segíthetnének a helyzeten mégsem teszik, akik nem hagyják az újakat érvényesülni, ill. akik a pénzükkel és kapcsolatrendszerükkel másokat kiszorítnak, nos őket megvetem és üzenem nekik, hogy nem mindenki nézi ezt tétlenül. Cselekedeteiknek és viselkedésüknek következményei lesznek, hamarosan. 

 

Kiegészítés:

A zenevásárlással kapcsolatban meg kell jegyeznem, hogy csak azokat ítélem el, akik anyagi helyzetüknél fogva megtehetnék, hogy a zenéket megveszik, de mégsem teszik.

 

 

 

Címkék: zene világ gondolatok damon zenei mcu

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://damonmcu.blog.hu/api/trackback/id/tr631542552

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Öblös Kálmán 2010.03.21. 09:09:18

Nem hiszem, hogy haldoklana a zene. Sőt soha ennyi zenéhez nem juthattál hozzá, mint most az internet korában. A legeldugottabb afrikai falu zenekarának dalait is hallgathatod, ha akarod, mert a neten hozzáférhetsz. Ezért nem a zenéről szólnak ma már a bulik, hanem a buliról. 10 éve még azért mentél discóba, mert máshol nem hallhattad még a legnagyobb slágereket sem. Ma már ehhez ki sem kell mozdulnod a szobádból...

Damon McU 2010.03.21. 11:12:23

@Öblös Kálmán: Kedves Kálmán!
Úgy látom nem igazán fogtad meg a lényeget, ugyanis az amiről te írsz az részben igaz, mert ma sok zenéhez hozzá tudsz jutni, de nem mindegy hogyan. Amit én írtam az azt jelenti, hogy az emberek többsége nem hajlandó a zenékért fizetni sem és sokan még azt is állítják, hogy a zene megalkotása nem munka. Ma a zene és a művészet már nem érték, sajnos. Vannak akik értékelik és tisztelik, de ők vannak kevesebben. Valamint nem tudom feltünt e, hogy mostanság a celebvilág a menő, ami annak a következménye, hogy a közönség nem kíváncsi arra amit a művészek csináltak, csak az az érdekes amilyen magánéletet élnek. Tudod sokaktól hallottam, hogy minek fizetni a zenékért, a koncertekből úgyis lesz pénzük, na itt lenne 1 kérdés, hogy a koncertfelszerelést mégis miből vegye meg a zenész ha a zenéket senki sem veszi meg és így nincs bevétel. A másik meg 10 éve igenis hallhattad a slágereket máshol is, mégpedig a rádiókban és a zenetévéken, mert akkoriban még ezek a médiumok is arról szóltak, amiért megszülettek: a zenéről. Érdekes én is úgy csináltam/csinálom, hogy ha megláttam/meghallottam a kedvenceim új zenéit már mentem is megvenni, ma ez annyi a többségnek, hogy letölti torrentről 2x meghallgatja aztán már le is szarja. Na asszem ennyi a lényeg.

Öblös Kálmán 2010.03.22. 08:41:46

Változik a világ... ami ellen kár küzdeni... Egyetértek azzal, hogy a zenéért fizetni kell, de az emberek ma már nem vesznek cd-t. Ha a kiadók fejen állnak, akkor sem. Nekem pl már nincs is hagyományos cd-játszóm. Az mp3 store-ok pedig itthon még nagyon gyerekcipőben járnak. Értem én, hogy a zenéért fizetni kell, de nem ártana a másik oldalon is egy kis szemléletváltás, mert már nem 1988-at mutat a naptár...

Damon McU 2010.03.24. 18:48:42

@Öblös Kálmán: Az a gond, hogy sokan nem értik mi is történik körülöttük, ugyanis ma már nem hibáztathatók a kiadók, mivel többségében jó szerződések vannak. Az online zeneboltok Magyarországról is elérhetők, lehet vásárolni(próbáltam). Az árak pedig a következők: 12-15 számból álló album 8-11 euró, de vannak válogatásalbumok is melyeken sokszor 20-40 zene kap helyet és mindez csak 10 euró. CSAK azokat ítélem el, akik az anyagi helyzetüknél fogva megtehetnék, hogy megveszik, de nem teszik. A szemléletváltás részben megtörtént és részben folyamat. A sok lopás következménye már ma is érződik, ugyanis ma jóval kevesebb önálló zene születeik, a többség feldolgozás. Miért? Mert lassan nem éri meg a zeneszerzéssel időt tölteni, ugyanis a zenésznek is ennie kell és persze ennek is egy állásnak kellene lennie. Természetesen azok a zenészek is elítélndők, akik a zenéikből származó pénzt idióta luxusdolgokra költik, ugyanis mindenkinek, akinek több van annál, ami neki és családjának szükséges, annak azt a többletet mások segítésére kellene költsék.
A lényeg, hogy meg kéne érteni, hogy az önös érdek sokszor mások életét, jövőjét lehetleníti el, így igyekezni kell mindig odafigyelni a régi nagy bölcsességre: NE Árts!
Vagyis, aki megteheti ismerje el mások munkáját, ha lehet anyagilag is, mert az övét is elismeri valaki.
süti beállítások módosítása