Egy másik világ - Gondolatok Mindenről

Elképzeléseim a világról, a művészetről, az életről és minden másról, ami éppen jön. Ez a blog leginkább azért íródik, mert fejlődni szeretnék és ha leírom a gondolataimat és esetleg jönnek vélemények, amelyekből kialakulnak beszélgetések, akkor reményeim szerint sokat lehet majd profitálni belőle(emberileg).

Facebook

Friss topikok

Indafotó képek

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Utolsó kommentek

A (hazai) zenei világ

Damon McU 2008.08.14. 01:12

Ezúttal a zenéről illetve a hazai zenei világról írok, mert nem nagyon tudom már magamban tartani, azt, amit érzek. Nem is tudom, hol kezdjem, mert annyi gondolatom van e témában. Talán kezdem a jelennel. A zene, az alkotók és a dj-k teljesen mellékszereplővé váltak, ugyanis mára a rock koncerteken és a klubokban az alkohol és a drog a főszereplő. Egy tökéletes tervet sikerült megvalósítani, aminek eredményeképpen a szórakozóhelyek lényege a pult lett, és a „sztárvendég” csak a csali. Természetesen itt az is megemlítendő, hogy kik ma a „sztárok” és milyen színvonalat nyújtanak. Elképesztő, de a Dj-k ma már a vidéki kis klubokban nem törődnek a színvonalas előadással, mivel ezt a mára igénytelenné vált közönség sem igényli. Lévén, hogy zenélek volt alkalmam belelátni a bugyrokba, és el kell mondanom, hányinger, ami itt megy. A hangrendszer rosszul van beállítva (általában ciripel a magas), a Dj összefüggéstelen, stílusilag és tempóban egymástól eltérő zenéket „mixelnek”, ami szintén annyiból áll, hogy egyik számból a másikba áthúzzák, és kész. Időbe telt, még naivitástól tudatlan világom megvilágosodott, és rájöttem, hogy minden azért történt így, mert, ha a zene lassú, kommersz és az egész munka, amit a dj végez egy 0, akkor az emberek megindulnak a pulthoz, hogy felpörögjenek, és ne idegesítse őket az a sok gáz dolog. Ebből következik, hogy pár év alatt az emberek már nem szórakozást látnak a hétvégében, hanem szétcsúszást, lerészegedést, szexet fűvel-fával, és minden olyan helyzetet, amelyben hülyét csinálhatnak magukból. Magyarul a butítás jól sikerült, gratula. A közönség olyan, hogy sokszor, ha a buliban megkérdeznénk, hogy éppen milyen stílus szól, és milyen stílusokat szeret még, akkor jönne az ööö-zés és a „hát azt a nem túl keményet, mer nem szeretem a tuc-tucot”, no erre annyit, hogy No Comment! Visszatérve még a „sztárvendégekre”, érdekes dolog, ugyanis az adott sztárnak azokat a zenéket és azt a stílust kell játszania, amit az adott szórakozóhelyen a közönség már megszokott, de kérem ez hülyeség, hisz akkor minek hívják meg, ha nem a saját stílusát képviselheti. Ha már sztárság, egyszerűen nem értem, hogy mit gondol a kedves közönség, hogy a sztár nem volt kezdő vagy mi, ugyanis ha csinálunk egy eddig nem ismert helyen, eddig nem ismert előadókkal (vagyis kezdőkkel) egy bulit, akkor arra senki sem kíváncsi, még ha ingyenes sem. Talán azt hiszik, hogy annál ahova ők járnak nincs jobb? Ennyire nem nyitottak az újra?
Azt hiszem el is jutottunk arra a pontra, ami a legérdekesebb, mivel már megint ott tartunk, hogy senki nem tesz semmit, pedig majdnem mindenki érzi, hogy nem jó ez így. Amikor ott tartunk, hogy gyakorlatilag nem lehet elmenni szórakozni, mert minden helyen ugyanaz a stílus szól, minden helyen hülyének nézik a közönséget, akkor szerintem tenni kéne már valamit. Vajon hányan ülnek otthon, és kényszerülnek arra, hogy a saját otthoni, kis hangrendszerükön hallgassák azt, ami nekik tetszik?
Nos, természetesen, az, amit itt írtam az egy szubjektív vélemény és mindenképpen hozzá kell, tegyem, hogy vannak kivételek, akiknek maximális tiszteletem. Érzésem szerint e téma még folytatódni fog, mert van még bőven, olyan rész, amelyre érdemes kitérni. Minden jót!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://damonmcu.blog.hu/api/trackback/id/tr76615081

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása