Egy másik világ - Gondolatok Mindenről

Elképzeléseim a világról, a művészetről, az életről és minden másról, ami éppen jön. Ez a blog leginkább azért íródik, mert fejlődni szeretnék és ha leírom a gondolataimat és esetleg jönnek vélemények, amelyekből kialakulnak beszélgetések, akkor reményeim szerint sokat lehet majd profitálni belőle(emberileg).

Facebook

Friss topikok

Indafotó képek

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Utolsó kommentek

Szeretet, együttérzés, tisztelet, emberi kapcsolatok

Damon McU 2008.08.15. 17:09

Először a szeretetről elmélkedek kicsit, mert úgy érzem ez a fogalom le van butítva, vagyis divatszóvá vált. Sokan használják ezt a szót, de csak kevesen tudnak tartalmat beletenni. Mint már kiderült, nézetem szerint a világ egy energiavilág, melyben a szeretet a legmagasabb szintű energiaforma. A szeretet nem olyan érzés, ami csak valaki/valami felé irányul, a szeretet egy állapot is. Ha igyekszünk a körülöttünk lévő világ minden porcikájában meglátni a szépet, és elhagyjuk a rossz kívánságokat, máris ebben az állapotban találjuk magunkat. Tudom, itt most páran érezhetik úgy, hogy ez már nyálas szöveg, de ez pont a másik véglet, vagyis az, amikor emberek megtagadják saját magukat. Nézzük meg jobban a dolgot, aki azt állítja, hogy a szeretetről sokat dumálni, vagy a szeretetet túlzott módon kifejezni nyálas, az vágyik csak igazán rá. A szeretet túlcsordulása lehetséges ugyan, és lehet zavaró, de ez csak akkor történhet meg, ha az egyik fél nem viszonozza a szeretetet, mivel ekkor a másik úgy érzi, hogy neki kell a hiányzó mennyiséget pótolni. Mivel a szeretet energia, ezért, ha megnézzük a világ működésében lévő problémákat, akkor azt látjuk, hogy sokan csak elvárják ezt az energiát, és más emberekből megpróbálják kicsalni, viszont nem adják vissza. A szeretet adása illetve viszonzása abból áll, hogy azt látjuk a másikban, ami az álarcok mögött van, azt a tiszta, ártatlan, ragyogó lelket, aki szintén azzal a céllal van itt, hogy a világot jobbá tegye. Minden ember jónak születik, vagyis formálhatónak, csak később a sok különböző behatás következtében az állapota változhat meg, ami járhat azzal, hogy úgymond rosszá válik. Gyanítom, ha az iskolákban, egy osztályban csak 12-15 gyerek lenne, a tanárnak több ideje lenne a gyerekek egyéniségével foglalkozni. Mostanság ha egy gyereknek (7-18évesen) bármi lelki gondja támad, kénytelen magában tartani és megoldatlanul hagyni, mert a szülők a munkájuk miatt, a tanárok pedig a létszám, és sajnos sokszor a nemtörődömség illetve az alkalmatlanság miatt, nem figyelnek rájuk eléggé. A szeretet nem csak az ünnepek sajátossága kellene, hogy legyen, hanem a mindennapok részévé kell válnia, és pl.: a munkahelyi szabadidőben egy sms-t, egy e-mail-t, egy hívást intézni és elmondani valakinek vagy valakiknek, hogy szeretjük és fontos nekünk, ugyanis ezt szinte azonnal vissza is kapjuk.  Nos, szerintem, nem kell többet írnom e dologról, mert a szeretet az a kategória, amelyet meg kell élni. Ezúton kívánom mindenkinek, hogy töltsön minél több időt eme fantasztikus állapotban.

Az Együttérzés
Azt hiszem, napjainkban például Tibet kapcsán elmondható, hogy ez az érzelem erősödik, és látszik a pozitív változás a világban, mert egyre többen fejezik ki, hogy gondolnak a másikra, és legalább gondolatban velük vannak. Ez az érzelem természetesen szintén a szeretetből fakad, és ha mások iránt felelősséget érzünk, vagyis akarunk segíteni, akkor ez az érzés szeretet fog hozni nekünk is. Fontos odafigyelni, más emberekre, gondolni kell arra, hogy ha bajban vagyunk, nekünk is jól esik, ha gondolnak ránk. Ez az érzés, az, ami igazán előremozdíthatja a világot, hiszen itt nincs nem, kor, nemzet, vallás, vagy bármi más szerinti megkülönböztetés, így közösséget vállalhatunk emberekkel és energiát, vagyis szeretetet sugározhatunk feléjük. A kisgyerekekre jellemző egyik tulajdonság, hogy az éntudatuk még friss, ezért nem értik meg, hogy, ha megütnek valakit, akkor azt a másik fájdalomként éli meg, ugyanúgy, mint ha őket ütnék meg, tehát az együttérzés még nem alakult ki. Ha képesek vagyunk odafigyelni saját tetteinkre és azok másokra gyakorolt hatásaira, akkor elmondhatjuk, hogy felnőttünk.

A tisztelet
Olyan fogalom, melynek származása a másik emberben lévő pozitív lélek meglátásából ered. Természetesen egymás elfogadása és megértése is fontos alapja e fogalomnak. Sok fiatal nem érzi ezt másokkal szemben, mert nem tanították meg arra, hogy mindenki értékes, és az a néhány különbözőség, ami ember és ember között van az nem a haragot hivatott táplálni, hanem a fejlődés miatt van jelen. A tisztelet alap dolog, ami mindenkinek jár, még az „ellenségünknek” is, bár szerintem, ha valakinek van ellensége és gyűlölködik, akkor már alapból nem tisztel. Tehát a tisztelet is a szeretet egyik formája, így próbáljuk meg meglátni másokban az embert, a jót, és ha nem értünk egyet, akkor se haragudjunk, csak fogadjuk el a másikat. Tisztelet = hibák elfogadása.

Az emberi kapcsolatok
Ide sorolható a barátság, a szerelem és a családi kötelék. Igazság szerint a barátság fogalma és tartalma elég fura, kicsit érdemes belegondolni, hogy mit is jelent e dolog.  Talán a megfelelő példa az, hogy a barátság olyan, mint egy tűz, mely mellé két ember leül, és ahhoz, hogy a tűz éljen, mindkettőjüknek folyamatosan táplálniuk kell azt. A tűz pedig kell, mert e rideg világban ez az esély arra, hogy a szívünk felmelegedjen, és energiát kapjon. A barátság szoros kötelék, emlékek, közös élmények sokasága, és természetesen ez az a kapcsolat, amelyben az adott személyek, a másik igazi lényét, a tiszta embert látják, azok minden hibájával és gyarlóságával.

A szerelem
A szerelem egy teljesen más világ, mindentől független, olyan, mint egy kastély egy szigeten. Eme épületben csak az adott két ember él, és természetesen az előbb már említett tűz is jelen van. Szerelemben nincs negatívum, mert a szerelem egy másik dimenzió. Aki szerelmes, nem érez lehetetlent, mert tudja, hogy van mellette valaki, akinek fontos, és aki mindent megtenne érte. Ez a lényege mindennek, itt lehet megérteni, mit is jelent a szeretet, mint energia. Van egy nagy „titok”, amikor szerelmesek vagyunk, akkor szerelmünk tárgya felé folyamatosan ezt a fantasztikus energiát sugározzuk, ezzel az ő energiaszintje megnő, ám közben ő is ad nekünk, így a mi szintünk is nő, majd a folyamat egyre erősödik. Ezért érezzük, azt hogy egy másik világban vagyunk, ha Vele vagyunk. FONTOS, a szerelem csak azért múlandó, mert az egónk szeret a dicsőségben fürdeni, így arra késztet minket, hogy ne csak egyvalaki szeressen minket, hanem sokan, mert akkor azt hisszük, hogy többek leszünk. Azonban, az igazság az, hogy mivel nem állatok vagyunk, akiknek a szaporodás a fontos, hanem emberek, így nekünk társra van szükségünk, mert csak két lélek együtt alkot egy egészet, nézzük meg a Jin – Jang jelet. Tudnék még írni, de felesleges, mert megint olyan dologról van szó, melyet átélni kell. Tehát mindenkinek kívánom, hogy találja meg azt az embert, akivel harmóniát, egységet alkotnak és tartsanak ki egymás mellett, mert az évek múlásával nem halványul a szerelem, csak nem a vágyainkat kell nézni, hanem a lelket, mert van.

A családi kötelékek
Nos, a családunkat nem választhatjuk meg, az adott, de itt is a szeretet a lényeg, mert csak e dolog hiánya okoz, viszályt. Azért születtük az adott családba, mert valamit azoktól az emberektől, vagy általuk kell megtanulnunk. Minden negatív esemény azért van, hogy fejlődjünk, ezért nem értek egyet azokkal, akik azt állítják, hogy létezik olyan világ (Mennyország, vagy kinek mi), ahol csak a jó létezik, mert olyan nincs, a rossz nélkül, nincs fejlődés, ám amit sokan nem tudnak, hogy a rossz elkerülhető, csak tiszta lélek és szeretet kell hozzá. A család fogalmáról nem is írok többet, mert ez mindenkinek mást jelent, mindenkinek magának kell rájönnie, hogy miért olyan a családja, amilyen. Tehát csak annyit a végére, hogy igyekezzünk a lehető legtöbbször éreztetni a szeretteinkkel, hogy fontosak nekünk, és ha így teszünk szebb lesz a világ. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://damonmcu.blog.hu/api/trackback/id/tr90617616

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása