Egy másik világ - Gondolatok Mindenről

Elképzeléseim a világról, a művészetről, az életről és minden másról, ami éppen jön. Ez a blog leginkább azért íródik, mert fejlődni szeretnék és ha leírom a gondolataimat és esetleg jönnek vélemények, amelyekből kialakulnak beszélgetések, akkor reményeim szerint sokat lehet majd profitálni belőle(emberileg).

Facebook

Friss topikok

Indafotó képek

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Utolsó kommentek

Felelősség, Jövő, Lehetőségek Hazánkban

Damon McU 2009.09.13. 10:14

Nagyon sok szó esik a válságról és annak következményeiről, de az igazi okairól nagyon kevés szó esik, mert sokan nem is akarják felfogni, hogy létezik az egyéni felelősség is. Sajnos mindenki csak mutogat és másokat von felelősségre, ahelyett hogy megnézné a saját életét. Nagyon sok helyről vannak információim azzal kapcsolatban, hogy valójában miért is szünt meg annyi munkahely a multiknál. Kezdjük azzal, hogy mindenki a politikusokat szidja mert lopnak, de ha csak ők lopnának még nem is lenne akkora baj, ám sajnos nagyon sok átlagember is lop. Köztudomású, hogy a válságot megelőzően sok multinál a dolgozók egy része lopott a multitól és ezzel sok esetben akár 500-600 millós kárt okoztak a cégnek, valamint ennek következtében reptéri szintű biztonsági szolgálatot kellett bevezetni ezen cégeknél. Tudom és értem, hogy ezen lopások is okkal történtek és tudom, hogy 500-600 millió meg se kottyan egy multinak, de szerintem komoly szerepe volt az elbocsátásokban e tényeknek is. Valamint meg kell jegyezni azt is, hogy az iskolai képzések nem megfelelőek, mert minden cégnek külön kell foglalkoznia a betanítással, így viszont a pályakezdőknek sokszor esélyük sincs a kezdésre. Ebből pedig az következik, hogy a fiatalok előtt összesen két lehtőség van: 

- kimegy külföldre és ott próbál szerencsét, de ebben az esetben a magyar állam bebukja mindazt a pénzt, amit az adott diákra költött a tanulmányi ideje alatt

- a másik lehetőség, hogy a végzett diák ismét tanulni kezd, mely akár 30 éves koráig eltart, így viszont egyrészt alig fizet adót, másrészt munkatapasztalatot sem biztos, hogy szerez (a szakmájában)

 

Sajnos az emberek többsége még mindig nem érti, hogy a kollektív felelősséget az egyéni felelősség építi fel, vagyis mindenki felelős az ország helyzetéért és bizonyos rétegek is felelősek (együtt). A demokrácia és szabadság nem azt jelenti, hogy majd mások megteremtik a lehetőségeinket és nekünk ebbe nincs beleszólásunk, hanem azt, hogy az egyénnek lehetősége van szabadon dönteni és kiállni az érdekei és a társai érdekei mellett. Ha változást akrunk, azért tenni kell és nem az a megoldás, hogy már szinte hagyományszerűen a kiskapukat keressük. Meg kell érteni, hogy senki sem fogja megoldani a problémáinkat, mert arra csak mi magunk vagyunk képesek, vagyis ha egyéni, ha országos a probléma, akkor is mindenkinek a tennie kell. A legtöbben még most is csak kenik a szart és hárítanak, hogy jajj bajuk lesz ha szólnak vagy tesznek, amiben ha minden így marad igazuk is van, mert a magyar szokás az a többség megvárja még valaki besokal és megszólal, ám azt az egy embert felelősségre is vonják, de "társai" ilyenkor mindig gyáva módon meghátrálnak és vele is úgy viselkednek mint az ellenségükkel. 

Hazánk ezért nem igazi haza, mert elég csak szétnézni, itt mások gyengeségeiből élnek az átlagemberek is, vannak akik magukra terítik a magyar zászlót és ordibálnak, csak sajnos van egy rossz hírem, az ősember is pont így szerzett hatalmat magának, ám most 2009-et írunk és úgy érzem végre használni kéne azt, ami emberré tesz minket, vagyis az agyunkat. Magyarnak lenni olyan mint ha valaki német, angol, arab..stb. vagyis azt jelenti, hogy saját nemzeted tagjaival összefogva, egyénénenként, de mégis együtt, egyéni és közös munkával építesz egy igazi hazát. Ha mindig csak keressük, hogy melyik problémáért ki a felelős, akkor sosem lesz változás. Jussunk már el végre oda, hogy magyarnak lenni nem azt jelenti, hogy a bajban mindig másra mutogatunk, hogy nem másoktól veszünk el a saját javunkra, hogy örülünk ha másik magyaranak is jól megy, hogy nem irígykedünk, hanem teszünk.

A problémákat sohasem lehet megoldani azon a tudati szinten, amelyen okoztuk azokat.

Vigyünk az utcára mosolyt és pozitivitást! Hogy hol találsz okot ezekre? NYISD MÁR KI A SZEMED ÉS LÁSS!!!!! 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://damonmcu.blog.hu/api/trackback/id/tr791378534

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása